Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
Eylül 06, 2010, 12:45:47 ÖÖ
Duyurular: Sitemize Ücretsiz Üye Olabilirsiniz.

+  Farukiler Forumu
|-+  İslami Bilgiler
| |-+  Soru ve Cevaplar
| | |-+  Hz Mehdi ile ilgili hadisler hakkında...
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Hz Mehdi ile ilgili hadisler hakkında...  (Okunma Sayısı 302 defa)
mina2014
Newbie
*

Hz Mehdi ile ilgili hadisler hakkında...
« : Mayıs 12, 2009, 01:00:50 ÖÖ »

Hz Mehdi'nin ve Hz İSa'nın zuhuru ile ilgili bilgi sahibi olmak için bu konuda bir araştırma yaptım.Karşıma Hz Mehdi'nin zuhuru ile ilgili birçok hadis çıktı. Bunları paylaşmak istiyorum. Bunlar sahih hadisler diye gönderiyorum.

SÜNEN-İ EBU DAVUD' da Mehdi ile ilgili babının "Kitabu'l-Mehdi" bölümünde; Mehdi'nin özellikleri, zuhurunun alametleri, zuhurundan sonra neler yapacağı konularıyla ilgili olarak, on üç hadis nakletmiştir. Bunlardan bazılarını kopyalıyorum:

4284 ...Ümmü seleme (RA) şöyle demiştir:
Resulullah (SAV)'i şöyle buyururken işittim:
"Mehdi benim ailemden, Fatıma'nın oğullarındandır."
Abdullah b. Cafer şöyle demiştir:
Ebu Melih'i, Ali b. Nüfeyl'i överken ve onun iyiliğini söylerken diledim. (Süneni Ebu Davud Terceme ve şerhi cilt. 14, Şamil yayıncılık, K. el-Mehdi (35), s. 402)

------------------------------

4285 ...Ebu Said El Hudri (RA)'dan rivayet edildiğine göre,
Resulullah (SAV) şöyle buyurmuştur:
"Mehdi ben(im neslim) dendir. O açık alınlı ve ince burunludur. Dünyayı zulümle dolduğu gibi adaletle dolduracak ve yedi sene hüküm sürecektir." (Ahmed, b. Hanbel II-291, III-17) (Süneni Ebu Davud Terceme ve şerhi cilt. 14, Şamil yayıncılık, K. el-Mehdi (35), s. 404)
4283 ...Ali (b. Ebi Tabil) (RA)'dan; Resulullah (SAV)'in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir.
Dünyanın ömründen sadece birgün kalsa bile, Allah (c.c.) benim ehl-i beytimden bir adam gönderecektir. O dünyayı, (daha önce) zulümle olduğu gibi, Adaletle dolduracaktır. (Süneni Ebu Davud Terceme ve şerhi cilt. 14, Şamil yayıncılık, K. el-Mehdi (35), s. 402)

--------------------------------------------------------

Resulullah (SAV) şöyle buyurmuştur:

"Dünyada sadece bir gün kalsa, -Zaide, hadisinde şöyle dedi- Allah o günü uzatır da - sonra bütün raviler ittifak ettiler- O günde Benden veya ehli beytimden, adı adıma, babasının adı da babamın adına uyan bir adam gönderir."

Fıtr hadisinde şu ilave vardır:

O şahıs "dünyayı, zülümle dolduğu gibi, adaletle dolduracaktır". Süfyan hadisinde şöyle dedi, "Araplara, adı adıma uyan ehl-i beytimden biri hakim olmadıkça dünya son bulmayacak, -veya gitmiyecektir". (Süneni Ebu Davud Terceme ve şerhi cilt. 14, Şamil yayıncılık, K. el-Mehdi (35), s. 400)
ebubekir
Administrator
Jr. Member

Edep Ya - Hu

Ynt: Hz Mehdi ile ilgili hadisler hakkında...
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2009, 10:17:35 ÖÖ »

s.a.  Kişinin araştırma içinde olup bunu diğer kardeşleriyle paylaşması gerçekten güzel bir davranış... paylaşımın için teşekkürler... Allah c.c. yar ve yardımcın olsun...
Selam ve muhabbetle...

"VARSIN SEVİNÇLER DE BAŞKA BAHARA KALSIN...
MADEM ÖLÜM TEK BİR DEFA GELECEK O DA NEDEN ALLAH İÇİN OLMASIN..."
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMF Theme © Gaia
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!