ZİLHİCCENİN İLK ON GÜNÜ
Abdullah Fârukî el-Müceddidî
Allah Teâlâ buyuruyor:
“Andolsun fecre, on geceye.”
Fecr suresi, 1-2
Hz. ali radiyallâhu anh’den:
– Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
“Zilhiccenin ilk on günü gelince, siz taat ve ibadete gayret ediniz, ihtimam gösteriniz. Zira Allah Teâlâ o günleri diğer günlerden üstün, gecelerine hürmeti, gündüzüne hürmet gibi kılmıştır. Bunun için bu gecelerden birinde:
– Gecenin üçte ikisi geçtikten sonra, dört rekat namaz kılıp her rekatta bir kere Fatiha’yı ve Kul Eûzüleri, üç kere İhlâs Sûresini, her rekatta tekrar ederek üç kere Âyete’l-Kürsî’yi okusa,
– Namazını bitirince ellerini kaldırıp; “Sübhâne zi’l-izzeti ve’l-Ceberût, sübhânallâhi Rabbü’l-İbâd ve’l-bilâd, ve’l-hamdü lillâhi kesîren, tayyiben, mübâreken alâ külli hâl, Allahu ekber kebîren Rabbenâ celle celâluhû...” dese,
– Sonra dilediği şekilde duâ eylese,
Beytullah’ı haccetmiş, Resûlullah (s.a.v)’ın kabrini ziyâret etmiş ve Allah yolunda cihad etmiş gibi sevap kazınır. Allah Teâlâ onu firdevs-i âlâyı helâl kılar. Günahlarını siler. Arefe günü oruç tutsa, gecesinde bu namazı kılsa, bildirildiği şekilde dua edip, Allah Teâlâ’ya yalvarsa, Allah Teâlâ; ‘Ey benim meleklerim, şahid olun ki, ben o kulumu bağışladım. Beytullah’ı haccedenlere onu ortak eyledim’ der. Bu halde melekler, Allah Teâlâ’nın, o mü’min kulunun kıldığı namazı ve ettiği duâsı sebebiyle ihsan buyurduğu ecir ve cevaplardan ötürü sevinirler ve neşelenirler.”

Gönderen